Ciorba taraneasca de cartofi noi

de simona72 in Ciorbe, 22 Mai 2013 | 13997 vizualizari

 

Pe cit de simpla pe atit de buna...

 

INGREDIENTE

  • 500-600 gr cartofi noi
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 ardei galben si 1 rosu
  • 2 fire apio
  • 2 linguri untura de ratza
  • 1 lingura concentrat de legume
  • sare
  • 400 gr iaurt
  • 2 galbenusuri de ratza
  • 1 legatura marar
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba taraneasca de cartofi noi:

Curatam legumele, le spalam si le taiem ca pt ciorba. Untura de ratza o punem in oala in care facem ciorba si calim in ea legumele taiate pt 3-4 minute. Adaugam 2-3 cani de apa si lasam legumele sa se fiarba aproximativ 40 minute. Cind sunt fierte legumele adaugam cartofii noi spalati, curatati si taiati in sferturi si mai complectam cu apa cit dorim noi sa facem ciorbitza. Atentie la cartofi, ei se fierb f repede, deci nu-i lasati mult sa nu se zdrobeasca. Cind sunt fierti si cartofii adaugam concentrat de legume, sare dupa gust, lasam sa mai dea citeva clocote si oprim focul. Iaurtul il amestecam cu galbenusurile pina s-au incorporat bine, turnam peste iaurt 2 polonice de ciorba fierbinte,cite putin, ca sa nu se brinzeasca. Turnam iaurtul cu galbenusuri diluat cu ciorba peste restul de ciorba din oala, amestecind si avind grija sa nu se brinzeasca. Mararul spalat si tocat marunt il adaugam in oala de ciorba.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

galbenusurile au fost de ratza, untura de ratza a fost de la o ratza de tzara

2

folosindu-le pe acestea ciorba a iesit f galbena si cu un gust deosebit de bun

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca de cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi cu spate de pui